Vitaminis

Krachtpatsers

Je wist natuurlijk al lang dat verse groenten en sappig fruit heel erg lekker en goed voor je zijn. Maar wist je ook dat het echte avonturiers zijn, een groep vrienden die graag op ontdekking gaan en zo weer veel nieuwe vrienden leren kennen?
Op deze site kan je heel de zomer lang samen met de 8 VitaMinis leuke dingen beleven.

Meer weten?

Klik op een van onze acht krachtpatsers en ontdek hun eigen karakter!


Dankzij mij krijg je snel energie!

Jack

Mijn krachten

Jack

Wat is mijn naam?

Jack.

Mijn krachten

Ik zit vol glucose en fructose die je heel snel energie geven.

Mijn hobby's

Klimmen, surfen.

Wat vind ik niet leuk

Geplet worden op de bus en dat mijn jasje op straat gegooid wordt. ☹

Wist je dat...

  • Bananen ondersteboven groeien?
  • Waarom zijn de bananen krom? In het begin groeit een bananentros recht omhoog, tegen de zwaartekracht in. Tegen de tijd dat er bloemen zijn, en voor die veranderd zijn in vruchten, keert de tros echter om. Hij gaat onder zijn eigen gewicht naar beneden hangen.
  • Hoe bewaar je bananen? Bewaar bananen niet in de koelkast, de schil wordt dan bruin. Dit komt doordat de banaan gewend is aan warmere temperaturen (13 à 14 graden). Onder de temperatuur van 10°C wordt de schil snel bruin.
  • Bananen heb je in verschillende soorten. Je hebt de "gewone" banaan, maar er bestaan ook soorten die speciaal voor desserten gebruikt worden. Zo heb je de dessertbananen, rode bananen, appelbananen, bak- of kookbananen.
  • Heb je ooit al bananenbrood gemaakt? Ideaal als tussendoortje of als dessert.
  • Wil je bananen schillen als een pro: open ze langs de onderkant
  • Energie: Om veel te spelen heb je energie nodig. Kijk bij elk bendelid hoeveel groene blokjes die heeft. Zo weet je meteen ook of dat bendelid veel energie heeft.
  • Duimpje: Om groot en sterk te worden, heb je veel verschillende vitamines en andere bouwstoffen nodig. Hoe meer verschillende soorten een bendelid in zich heeft, hoe beter voor jou en hoe meer groene blokjes die krijgt.
  • Snackgemak: Hoe makkelijker je deze groente of vrucht kan opeten, hoe meer groene blokjes die krijgt. Moet je het bendelid eerst wassen, schillen en dan nog koken, dan zal die misschien maar 1 groen blokje hebben.

Spaar mee!

Hoe kan je sparen voor deze leuke VitaMinis?

  • Vanaf 8 juni t.e.m. 30 augustus 2017 ontvang je per aankoopschijf van €20 een VitaMinis-zakje met daarin één VitaMinis-spaarzegel, twee VitaMinis-speelkaarten en twee VitaMinis-stickers die je kan kleven in je verzamelalbum.
  • Je kan ook extra VitaMinis-zakjes ontvangen door deelnemende producten te kopen.
  • Een volle spaarkaart met 20 VitaMinis-spaarzegels en €3,99 kun je t.e.m. 13 september 2017 inruilen voor een VitaMinis-knuffel naar keuze.

Actievoorwaarden

Actie geldig binnen de limieten van onze beschikbare voorraad.
Spaarkaarten inruilen t.e.m. 13 september 2017. Je kan de knuffel ook aankopen zonder spaarkaart aan de volle prijs van €12,99.
Lees hier de actievoorwaarden.

Spelletjes

Ben jij even handig en slim als onze VitaMinis?
Probeer het hier uit in één van de zotte spelletjes!

Memory
Marathon
Puzzel
3 op een rij

Onze 8 vrienden hebben voor jou de lekkerste en gezondste recepten met groenten en fruit uit de hele wereld bij elkaar gezocht.

Klik op een recept hieronder!

Vraag hulp aan een volwassene en ga samen aan de slag:


recepten

Recept

Hot ketchup

print

Ingrediënten

  • 3 kg rijpe tomaten
  • 1 kleine ui
  • 350 ml appelazijn
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in stukken, snipper de ui en snijd de cayennepeper in ringetjes. Breng ze samen aan de kook in een kookpot op hoge temperatuur. Laat nadien nog 25 minuten rustig sudderen.
  2. Zeef de tomatenmassa, maar dat hoeft niet noodzakelijk. Als je ze zeeft, zal de ketchup egaler en lopender zijn.
  3. Voeg nu de andere ingrediënten toe: azijn, zout, peper, chilipoeder en nootmuskaat.
  4. Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken gedurende 2 tot 2,5 uur.
  5. Als je merkt dat de saus voldoende ingedikt is, giet je ze in een glazen pot. Schroef het deksel vast en laat afkoelen.
  6. De ketchup kan je enkele maanden bewaren in de koelkast.

Extra's